driven by a passion for sustainable design  

Show More

L house

This renovation of a traditional Victorian terrace house in inner city Melbourne required a delicate spatial re-arrangement within the L-shaped site in order to improve livability, energy efficiency and provide a seamless connection between indoor and outdoor areas.

A series of ramshackle sheds were removed and circulation reorganised to gain access to an existing upstairs loft and a small extension to the first floor area enabled the additional bedroom, WIR and ensuite required by the brief. On ground level, the kitchen and dining areas were reconfigured and opened up to the garden, with additional outdoor living space provided on a roof deck over the carport/shed area.

The opening of the existing roof on the north side for the new internal staircase provided an opportunity to flood the main living spaces with north light (via roof glazing) and the natural light was also improved by new glazed sliding doors & window seat alcove to the living space.

The interior design was a collaboration between architect and client, a graphic designer with a passion for textures, patterns & colours. The result has brought light, warmth and colour to the house whilst respecting the original character of the house.

‚Äč

Photo credit: Ben Hosking