driven by a passion for sustainable design  

Show More

colour house

This colour-filled extension to a weatherboard bungalow in inner city Melbourne focuses on small and sustainable living. Spaces are articulated with different textures, aspect and lighting including a number of discrete outdoor spaces such as a private rooftop deck. Recycled and reused materials are celebrated.

Energy efficiency and sustainability were key principles, as were reusing and recycling old materials which have the added benefit of adding richness & texture.

The clients are self-proclaimed “nook people”. They didn’t want the typical huge open living/dining/kitchen room that is so often added to the back of houses. Articulation and separation between spaces was important, whilst at the same time being light and airy.

It was important to maintain the existing trees and rear garden space and the sense of space is enhanced by better connection and further outdoor living zones. such as the internal courtyard & rooftop deck.

Photo credit: Emma Cross